Header Ads

Dani kruha 2016.




Dani kruha su posebni dani slavlja i blagoslova hrane koju dobivamo od plodova zemlje.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. 

Obilježavaju se svake godine tijekom listopada u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima i ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju diljem Republike Hrvatske i onih država u kojima se govori hrvatski jezik, pa se tako tradicionalno Dani kruha obilježavaju i u Bijeloj, točnije u Desetoj osnovnoj školi.

Ove godine Deseta osnovna škola Bijela odlučila je pozvati i ostale brčanske škole da im se pridruže u slavlju i predstave svoje proizvode.

Mi smo se rado odazvali pozivu! Danima smo se pripremali. Roditelji, bake i djedovi su pekli kruh, pogače, kiflice, kolače i ostale proizvode od brašna. Ali, nisu samo roditelji, bake i djedovi bili vrijedni. I neki učenici su pokazali svoje kulinarske sposobnosti te tako ponosno predstavili svoje proizvode.

Radujemo se i sljedećoj godini!