Header Ads

Radosti naših prvačića


Naši prvačići, osim u učionici, marljivo i kroz igru uče i van škole. Jesen je dosad bila u znaku štednje i engleskog jezika te su tako na Svjetski dan štednje posjetili brčansku filijalu BBI banke, a engleski jezik su učili u Biblioteci Brčko distrikta BiH. Kako se bliži kraj 2016. godine i kako su naši prvačići bili vrijedni, zasluženo su dobili novogodišnje paketiće.



Učenici oba odjeljenja prvog razreda su 8.12.2016., kao i svake godine, dobili novogodišnje paketiće. Isti su dodijeljeni od njemačke humanitarne organizacije „Brot des Lebens“, a humanitarna organizacija „Đakonija“ iz Brčkog je organizovala transport i raspodjelu.


Ovaj humani gest je naišao na opšte oduševljenje kod najmlađih učenika naše škole. Ovim putem se zahvaljujemo humanitarnim organizacijama i svim humanim ljudima koji su obezbjedili paketiće za naše najmlađe učenike.











Prvačići su 28.11.2016. godine posjetili Američki kutak „American Corner“ u Biblioteci Brčko distrikta BiH. Tamo su dočekani toplom dobrodošlicom organizatora Lejle Hogić i Pavla Lakića, koji su im kreirali radionicu pod nazivom „Kids Learning English“.
Učenici su za zadatak imali da oboje voće i, uz pomoć organizatora, pravilno izgovore nazive voća. Ova radionica je svim učenicima predstavljala veliko zadovoljstvo i svi su uspješno riješili svoje zadatke. Na kraju ovog predivnog druženja, učenici su se počastili raznim poslasticama i napicima.