Header Ads

OGLEDNI ČASOVI U PRVOM POLUGODIŠTU



U prvom polugodištu, u školskoj 2018/2019. godini održana su tri ogledna časa.

Prvi ogledni čas iz predmeta "DRUŠTVO" održala je nastavnica razredne nastave Jasna Mehmedović u V razredu na temu "Rijeke u BiH". Času su prisustvovali direktorica, pedagog, psiholog, kao i kolege predmetne i razredne nastave. Nastava je realizovana po principu egzemplarne nastave. Učiteljica je obradila jednu rijeku (Savu) popraćenu PPT prezentacijom. Učenici su bili podijeljeni u grupe, tako da je svaka grupa imala za zadatak da obradi jednu rijeku. Na kraju časa u učionicu su došli "ribari" (učenici obučeni kao ribari s prigodnim priborom za ribolov) i počastili prisutne slatkim ribicama, a ostali učenici su zapjevali sevdalinku "Rijeko Bosno".


Drugi ogledni čas održala je profesorica razredne nastave Aldijana Aličković Žunić iz predmeta "BOSANSKI,HRVATSKI, SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST" u IV razredu na temu "Pisanje čestitke", uz prisustvo direktorice škole, pedagoga, psihologa i kolega iz razredne nastave. 
Tokom časa učenici su uz PTT prezentaciju stekli znanja o pravilima pisanja čestitke, znanja ponovili uz improvizovanu čestitku i koverat, nakon čega su pisali čestitku jedni drugima u razredu. Posebno je bila zanimljiva posjeta poštara koji je došao po čestitke, kako bi one bile poslane putem pošte. Ovom prilikom se zahvaljujemo poštaru Admiru Sulejmanoviću što je došao i učenike iznenadio i obradovao svojim dolaskom. Za kraj učenici i učiteljica su prisutne pozdravili novogodišnjom pjesmom i svima poželjeli sretnu Novu godinu.


Treći ogledni čas održala je profesorica razredne nastave Milena Todorović iz predmeta "POZNAVANJE PRIRODE" u V razredu na temu "Biljke u povrtnjaku". Nastavna jedinica je izvedena u vidu igrokaza. Učionica je pretvorena u pijacu a učiteljica je predavala u ulozi bake. Učenici su na zanimljiv način usvojili gradivo i za kraj odglumili u igrokazu Gužva u povrtnjaku.