Header Ads

SVJETSKI DAN POEZIJE



Povodom Svjetskog dana poezije naša škola je organizirala niz aktivnosti. Nastavnica Srpskog jezika i književnosti Bosa Stević je s učenicima u već tradicionalnom maniru organizirala prodaju nagrađenih literarnih radova naših učenika. Štand je bio postavljen ispred naše škole, gdje su prolaznici imali priliku kupiti poeziju i time pomoći onim učenicima koji su slabijeg materijalnog stanja. Prikupljeni novac tako će biti utrošen u plaćanje ekskurzija, pa će poezija, u ovom slučaju, uistinu pomoći u tome da svijet učini boljim mjestom.

Učenici XI-1 snimili su anketu u kojoj su sugrađane pitali šta im znači poezija i da li imaju vremena da je čitaju u današnjem vremenu. Anketa je realizirana jako uspješno, a gotovi proizvod možete pogledati u prilogu.

Nastavnik Bosanskoga jezika i književnosti Ernad Osmić je, pored ankete, s učenicima XI-2 i XI-3 organizirao radionicu pod nazivom „Sataraš riječi“. Radionica je namijenjena učenicima šestog razreda, dok su učenici devetih razreda bili u ulozi koordinatora radionice.

Veoma smo ponosni rezultatima naših aktivnosti povodom Svjetskog dana poezije i svima želimo da im životi budu i pored 21. marta puni lijepih lirskih slika.

Sretan Svjetski dan poezije!