Header Ads

PRVI DAN ŠKOLSKE 2019./2020. GODINE



U ponedjeljak, 2. septembra 2019., oglasilo se prvo školsko zvono nove nastavne školske 2019./2020. godine. Školski odgoj i obrazovanje, uz roditeljski odgoj, od presudnog je značaja u formiranju svakog kao osobe i člana zajednice. U školskoj dobi lako upijamo znanja i vještine, upoznajemo druge i samog sebe. 
Početak nove školske godine bio je najuzbudljiviji za prvačiće kojima je 2.9.2019. godine, u 9.00 sati upriličen svečani doček. Otvorili smo školska vrata da dočekamo prvačiće i njihove roditelje. Kao i prethodnih, tako i ove godine, svoje prijatelje, dočekali su drugi razredi širokim osmijesima, pjesmom, plesom.
Dragi prvačići, poštovani roditelji, dragi gosti dobro došli u JU Četvrtu osnovnu školu, koja je najstarija i najuglednija škola na prostoru Brčko distrikta, a ove godine smo proslavili 128 godina od postojanja ove škole. Danas je JU Četvrta osnovna škola otvorila vrata jednoj novoj generaciji učenika, na koje ćemo biti sretni i ponosno. Na kraju svoga kratkog obraćanja, uvažena direktorica Zumka Grabus, poželjela je učenicima i roditeljima mnogo ljubavi, povjerenja i strpljenja, te jasno potcrtala da su vrata naše škole otvorena za sve, kako za pohvale tako i za kritike.