Header Ads

NASTAVA NA DALJINU




U ponedjeljak 16. 3. 2020. godine JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH započela je implementaciju online nastave, odnosno nastave na daljinu za svoje učenike.
Nastavno osoblje je nakon treninga u korištenju najnovijih ICT alata kreiralo virtualne učionice za sve predmete i za sva odjeljenja, u kojima će učenici biti u mogućnosti sa svojim predmetnim nastavnicima i učiteljima obrađivati nastavni sadržaj prema planu i programu rada škole za ovu školsku godinu.
Naravno, priroda platforme Google Classroom, kao virtualne alternative klasičnoj nastavi, zahtijeva prilagođavanje nastavnog sadržaja ovakvom načinu rada. Osoblje škole je, međutim, uspješno stavilo na raspolaganje početne lekcije, te su već u ponedjeljak poslijepodne počele stizati prve pozitivne povratne informacije od strane učenika.
U utorak 17. 3. 2020. učenici su opskrbljeni materijalom, kao i instrukcijama za obavljanje ove vrste nastave na daljinu, te očekujemo da će prva sedmica ovakvog oblika rada biti zadovoljavajuća kako na nivou plana i programa, tako i na relaciji prijenosa i znanja i svih onih vrijednosti kojima učenike nastojimo oplemeniti.

Direktorica
Zumka Grabus